05/09/2012

Nydrle Week #35

Velká dobrodružství ze života naší agentury si můžete přečíst v článku Inside Nydrle. Výběr z toho, co nás zaujalo v digitálním světě, najdete zde, v našem nepravidelně pravidelném občasníku.

Google monitoruje obchod se zbraněmi

Google Ideas je platforma, která má za cíl zlepšit a rozvinout náš krásný svět pomocí dat. Novinku, kterou spustili minulý týden je přehled o tom, kolik, kdo a komu pomáhá s zbrojením: Arms Globe. Import vs. Export, civilisté vs. profesionální armáda. O tom všem si můžete udělat přehled pomocí interaktivní zeměkoule, která je navíc krásná.



Projektem tak volně navazují na Chrome web Labs, ve kterých si momentálně můžete hrát s pěti krásnými technicko-průzkumnými hrami pro digitální začátečníky a objevitele. Prohlédněte si myšlenku a technologie za každou z nich a pak si je zahrajte: Nejzábavnější byl za nás Universal Orchestra, ve kterém jsme si společně s několika dalšími uživateli z celého světa nahráli krásnou skladbu. Další jsou TeleporterData TracerTag Explorer a SketchBot, který umí kreslit takovéto obrázky našich copywriterů. Všechny instalace si v reálu můžete vyzkoušet v Londýnském muzeu technologii, budete-li mít cestu kolem.

Jednou z mála výtek těmto projektům je, že vám pofrčí pouze v prohlížeči Chrome. Tolik k svobodě a volnému toku dat.



BMW: Hledání zaparkovaného auta

Švédské BMW spustili kampaň, ve které využívají Google Maps. Uživatelé pomocí drobných návodů hledají nový model BMW. Až jej najdou, bude jejich. Před pikolou, za pikolou, nikdo nesmí stát, jinak nebudu hrát, už jdu!



Old Spice: Hra na svalovce

Samozřejmě se nám líbil i Old Spice Muscle Interactive video, ve kterém si můžete pomocí klávesnice zahrát na svalové vlákno i vy. Spousta obskurních detailů a nesmyslů umocňuje radost a překvapení ze hry. 

 FaceDeals: Podnik, kde znají vaši tvář

Nešlo minout video propagující FaceDeals, které koluje na internetu už pár týdnů, ale teď nabírá na sledovanosti. Co myslíte, je to cesta? Vyměníme osobní nezávislost a anonynitu za slevu na kávu? Možná to chce trochu více času, možná by se  rádi zapojili jen někteří, ale odpor proti panoptikonu v podobě všemožných sledovacích systémů je pro hodně lidí stále aktuální téma. A když ne, konečně všechny ty otagované fotky dostanou nějaký smysl.



Revoluce: iTypewriter

Pokud milujete staré technologie a ničí vás, že nemají výhody těch nových, spojte je dohromady. Přelomovou novinkou pro vás bude je iTypewriter Austina Yanga. Pokud máte slabost pro psací stroje v netradičním zpracování, do toho. William Lee z Nahého oběda by z vás měl radost.

PS: Na toto špatné  video se nedívejte do konce, pár ilustračních vteřin postačí. Vtipné.





Infografika: Star Wars vs. Star Trek

Jednou pro vždy a naposledy: Star Trek nebo Star Wars?







No comments: